Telefon: 7876 8672 – [email protected]

RODEKASSEN – klik her!

Hvad koster maling af huset?

Hvad koster maling af huset?

Foråret står lige for døren, og hvis dit hus mangler at få et ansigtsløft, er en maling af huset den perfekte løsning. Det er en budgetvenlig renoveringsopgave, som virkelig kan give huset et fornyet udtryk. Men hvad koster en maling af huset? Hvad afhænger prisen af? Og hvad skal man være opmærksom på i forbindelse med maling af huset? Alt dette vil vi komme ind på i denne artikel.

Hvad koster en maling af huset?

Prisen på maling af huset afhænger af en lang række faktorer, navnligt om husets udvendige facade også skal males, hvor stort dit hus er, om maleropgaven også skal omfatte plet- og fuldspartling mv. Derfor er det ikke muligt at give et definitivt svar på prisen. Dog kan man sige, at prisen for indvendig maling ligger mellem 75-150 DKK per kvm væg og loft, der skal males. Dertil koster maling af facade og sokkel ca. 190-250 kr. per m2 inkl. moms, aflønning af maler samt materialer. Du kan læse mere om prisen på maling af hus på Primabolig.dk.

Hvad afhænger prisen af?

Prisen afhænger af en lang række faktorer, hvorfor det ikke er muligt at give et definitivt svar på, hvad prisen er. Prisen afhænger bl.a. af:

  • Malerfirma og geografisk lokation: der er forskel på malerens timeløn afhængig af landsdel og dermed også den samlede pris. For eksempel er en maler noget dyrere i hovedstadsområdet sammenlignet med for eksempel Sønderjylland. Derfor vil prisen også afhænge af, hvilken landsdel maleropgaven finder sted i.
  • Hvor meget du selv hjælper til: det er bedst at hyre en professionel maler til det meste af maleropgaven, men du kan sagtens hjælpe maleren med opgaven for at minimere den samlede pris. For eksempel kan du selv stå for afdækning, inden maleropgaven begynder, så maleren ikke skal stå for den del af opgaven. Dermed kan du aftale med maleren, at prisen skal reduceres, ved at du selv hjælper. Det vil selvfølgelig medføre, at du selv skal stå for noget af malerarbejdet, men til gengæld får du en maleropgave til en lavere pris.

Vigtigt!

Tips og guides på denne side er kun vejledende, og du skal altid få rådgivning fra en fagperson, inden du går i gang med dit projekt.